Ponedeljek, 24 februar 2020
Iskanje

»Za otroke je res prijetno pisati glasbo«

Pogovor s Federico Lo Pinto, avtorico glasbe muzikala Zvezde pomladi

Trst |
10. maj. 2019 | 7:42
Dark Theme

Slovensko otroško in mladinsko pevsko društvo Vesela pomlad je na Opčinah zaznamovalo otroštvo oziroma mladost celih generacij pevk in pevcev. Štirideseto obletnico delovanja bodo počastili s svežo vedrino. Na odrskih deskah Finžgarjevega doma bo drevi ob 18. uri zaživela premiera otroškega muzikala Zvezde pomladi, ki ga bodo ponovili tudi v nedeljo ob 19. uri. Vstopnice za obe predstavi so sicer že pošle. Avtorici besedila sta Manica Maver in Lučka Peterlin, režijo podpisuje Patrizia Jurinčič Finžgar. Songe pa je uglasbila Federica Lo Pinto, ki je tudi pevovodkinja OPZ Vesela pomlad. Mlada glasbena pedagoginja iz Milj obiskuje prvi letnik magistrskega študija kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Pomembno obletnico SOMPD Vesela boste obeležili nekoliko drugače od ustaljenih formul.

Jubilej smo hoteli počastiti z večjo prireditvijo oziroma projektom. To bo tudi priložnost, da privabimo nove pevce. Na odru bo večja skupina nastopajočih. Najmlajši hodijo v vrtec, najstarejša pa ima 14 let. Starostni razpon je torej kar velik.

Celotni intervju v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo