Ponedeljek, 20 september 2021
Iskanje

Za Sv. Ivan kar 15 milijonov

Ministrstvo odobrilo načrt Pinqua za obnovo nekaterih poslopij in območji tržaške četrti

26. jul. 2021 | 17:13
Dark Theme

Ministrstvo za infrastrukturo in promet je v teh dneh odobrilo ambiciozen načrt za preureditev nekaterih poslopij in območji pri Sv. Ivanu v okviru vsedržavnega programa za izboljšanje kakovosti življenje Pinqua.

Pri izdelavi načrta sta z občino sodelovali tržaška univerza in podjetje Ater, ki sta v elaborat vključila obnovo nekaterih stanovanjskih objektov, nekdanje osnovne šole Fabia Filzija, športnih središč, urejanje zelenic in javnih vrtov ter ustvarjanje novih prostorov za skupnost. V treh besedah: izboljšanje kakovosti življenja. Za uresničitev načrta bo občina prejela skoraj 15 milijonov evrov.

Tržaška univerza je pri snovanju projekta prispevala načrtovanje, predvsem pa napredno vizijo uporabe urbanih prostorov na okolju prijazen način. Za družbo Ater pomeni prejetje prispevka prava rešitev v trenutku, ko se prav pri Sv. Ivanu nahaja eno izmed najmanj izkoriščenih jeder javnih stanovanjskih blokov na Tržaškem. Obnovili bodo stanovanja v ulicah Tintoretto, Caravaggio in Piero della Francesca. Za stanovanjskimi hišami v Ulici San Pelagio bodo uredili zeleno območje z igrali za otroke in orodjem za rekreacijsko športno dejavnost ter že omenjene javne vrtove. Velik poudarek je občina dala načrtom za obnovo nekdanje osnovne šole Fabia Filzija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o morebitni uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19?

4. sep. 2021 | 6:00
Popolnoma soglašam
Delno soglašam
Delno nasprotujem
Popolnoma nasprotujem
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo