Torek, 07 julij 2020
Iskanje

Za tuje mladoletnike prilagodili tri objekte

Povečano število prihodov migrantov vseeno povzroča skrbi

Trst |
5. jun. 2020 | 18:33
Dark Theme

Vprašanje mladoletnih tujih državljanov brez spremstva terja nujne odgovore. Tržaški občinski odbornik za socialno politiko Carlo Grilli je Primorskemu dnevniku zagotovil, da občinski upravi uspeva za zdaj z dobro mero požrtvovalnosti še kljubovati položaju. Ni pa skrival zaskrbljenosti. Če bo število prihodov migrantov, ki po balkanski poti pripešačijo v Trst, še naprej tako visoko kot v zadnjem obdobju, bo zelo težko zadostiti zahtevnim razmeram.

»V času novega koronavirusa morajo namreč ob prihodu v Italijo prestati obvezno dvotedensko karanteno v primerno urejenih prostorih. Ne moremo namreč tvegati, da pravkar dospele mlade namestimo v sprejemna središča z drugimi gosti,« je razložil Grilli. Na osnovi ustaljenih sodelovanj so v ta namen prilagodili tri objekte, in sicer paviljon Ralli v svetoivanskem parku, nek hotel ter turistično kmetijo na Krasu. Poskrbeli pa so tudi za četrti objekt, kjer bi lahko prestajali samoizolacijo. »Trenutno na Tržaškem in v širši okolici skrbimo za 320 mladoletnih tujcev brez spremstva, ki so nastanjeni v različnih ustanovah. Ponavljam, da smo razmeram sedaj kos in zadevo obvladujemo. Sedanji trend pa vzbuja skrb, da v prihodnje tem mladim ne bi uspeli več pomagati,« je še dejal.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo