Četrtek, 24 oktober 2019
Iskanje

Začel se je sejem Olio Capitale

Na Pomorski postaji se predstavlja skoraj 200 proizvajalcev iz različnih regij in držav

Trst |
15. mar. 2019 | 18:25
Dark Theme

Na Pomorski postaji in v sosednjem skladišču 42 začela 13. izdaja sejma kakovostnega ekstra deviškega oljčnega olja Olio Capitale. Do ponedeljka se bo na njem predstavljalo skoraj 200 proizvajalcev iz različnih italijanskih regij, pa tudi iz Slovenije, Hrvaške in Grčije. Organizatorji sejma, podjetje Aries, ki deluje v okviru Trgovinske zbornice, so v preteklih dneh prejeli kar 231 vzorcev različnih ekstra deviških oljčnih olj, ki se bodo za naslov najboljšega potegovali v sklopu tekmovanje Olio Capitale 2019.

S temi podatki je ob uradnem odprtju sejma postregel predsednik Trgovinske zbornice Antonio Paoletti, ki je glasno izrazil željo, da bi prihodnjo izdajo pripravili v starem pristanišče, in sicer v novem kongresnem centru. Odprtja se je udeležil tudi deželni odbornik Pierpaolo Roberti, ki je poudaril, da Dežela FJK podpira sejem Olio Capitale, ker gre za visoko kakovostno prireditev, ki ima tudi turistični potencial. Med razstavljaci so tudi lokalni slovenski oljkarji, dva pa prihajata iz sosednje Slovenije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo