Nedelja, 16 junij 2019
Iskanje

Začela se je obnova Škavence

Na Nanoškem trgu na Opčinah bodo uredili tlak, odstranili nepotrebne strukture in kamenčke ter posodobili razsvetljavo

15. apr. 2019 | 17:27
Dark Theme

Kjerkoli se tržaški župan Roberto Dipiazza prikaže, tam ga nemudoma obkrožijo ljudje, mu sežejo v roko, mu čestitajo in ga navalijo z vprašanji oz. težavami, ki tarejo njihov ožji domači kraj, če že ne domači prag. Tako je bilo tudi danes na Opčinah, kjer se je prvi mož mudil, da bi napovedal, kako se bo v prihodnjih 180 dneh spremenila Škavenca oz. Nanoški trg.

Kdor je te dni šel mimo tega predela je lahko videl, da je območje okrog igral zagrajeno: bager je namreč odstranil zgornjo plast belih kamenčkov, delavca pa sta bila včeraj na delu z lopato. Začeli so namreč pri igralih pred šolo, katerih prostor bo ostal dokaj nespremenjen - samo gumijasti tlak proti udarcem bodo nekoliko razširili in kamenčke popolnoma odstranili. Dela se bodo nato nadaljevala v smeri proti Narodni ulici, kjer bodo odstranili dotrajane tlakovce iz peščenjaka na začetku trga in predel asfaltirali; tlakovce je v teh dveh desetletjih uničil avtobus, ki vsakodnevno večkrat pelje po njih, saj ima postajo na trgu, ter seveda vsakovrstna avtomobila, ki so morala tam mimo, če so želela v Konkonelsko ulico. Ravno glede tega prometnega labirinta, nad katerim se vsi hudujejo, je Dipiazza poudaril, da bodo znova vzpostavili predhodni režim, se pravi, da bo Konkonelska ulica dvosmerna že na začetku, se pravi že iz Narodne ulice; do avtobusne postaje, ki jo bodo prav tako obnovili, bo lahko peljal le avtobus.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo