Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Začenja se cepljenje proti gripi

Dežela FJK je naročila 250 tisoč doz cepiva, 50 tisoč več kot lani

Trst |
24. okt. 2019 | 10:10
Dark Theme

Danes zdravstveni delavci začenjajo s cepljenjem proti sezonski gripi. Čeprav se sezona gripe zdi še daleč, je le pravočasno cepljenje najbolj učinkovita zaščita pred gripo, cepljenje pa je treba opraviti vsako leto znova, najbolje še pred sezono prehladnih obolenj, trdijo epidemiologi, ki se v zadnjih letih ukvarjajo z vedno bolj množičnimi epidemijami.

Dežela FJK se je na letošnjo zimsko sezono pripravila dobro, saj je naročila 250 tisoč doz cepiva, kar pomeni 50 tisoč doz cepiva več kot lani, za vse skupaj pa je porabila 1,5 milijona evrov. V oglaševalski kampanji, ki je tudi v slovenskem jeziku, opozarja, da je cepljenje proti gripi še zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke in nosečnice. Cepljenje je priporočljivo tudi za osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe, še posebej to velja za zdravstvene delavce ter druge nujne službe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo