Nedelja, 22 maj 2022
Iskanje

Zadnje slovo Liliane Resinovich

Pogreb, ki bi moral potekati v družinskem krogu, se je spremenil v medijski cirkus

Trst |
25. jan. 2022 | 17:35
Dark Theme

Liliana Resinovich, 63-letna Tržačanka, ki je neznano kam izginila 14. decembra, tri tedne kasneje pa so njeno truplo našli v zaraščenem predelu svetoivanskega parka, se je poslovila ob snemanju video kamer in klikanju fotografskih aparatov. Zadnje slovo na pokopališču pri Sv. Ani bi danes dopoldne moralo potekati v ožjem družinskem krogu, a zaradi medijskega interesa, ki ga je primer Resinovich vzbudil v preteklih tednih, se je pogreb spremenil v medijski cirkus, ki so ga ustvarili zlasti poročevalci velikih televizijskih hiš. Novinarjev in snemalcev je bilo približno toliko kot Lilianinih prijateljev in svojcev. Na eni in na drugi strani je bilo okoli 30 ljudi.

Soprog pokojne Sebastiano Visintin je prišel v spremstvu sina (FOTODAMJ@N)
Soprog pokojne Sebastiano Visintin je prišel v spremstvu sina (FOTODAMJ@N)

Dobre pol ure pred pogrebno slovesnostjo je v spremstvu sina prišel soprog pokojne Sebastiano Visintin, ki je - roko na srce - tudi sam pristavil svoj piskrček v tem medijskem cirkusu in dejal, da ga ne moti poseganje v zasebnost žalovanja. V eni roki je nosil šopek rožic, v drugi pa vrečko, v kateri je imel rdeč klobuček, ki ga je imela rada Liliana, kolesarsko majico in še nekaj osebnih predmetov, ki so bili ljubi obema. »Nikomur ne želim, da bi na pogreb drage osebe prišel kot prvi osumljenec,« je dejal pred množico novinarjev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo