Petek, 16 april 2021
Iskanje

Zanimal se je, potem pa idejo o nakupu opustil

Slovenskega poslovneža Joca Pečečnika je mikal nakup tržaške palače Carciotti, v kateri bi bil lahko uredil luksuzni trgovski center

Trst |
7. apr. 2021 | 6:25
Dark Theme

Trst je v zadnjih časih vedno bolj zanimiv za tuje investitorje. Tudi za tiste iz Slovenije. Pred tedni je odgovornemu za mestne nepremičnine v tržaški občinski upravi, Lorenzu Giorgiju, svojo vizitko pustil tudi slovenski poslovnež Joc Pečečnik, lastnik podjetja Elektronček, ki je poslovni uspeh doživel s proizvodnjo in razvojem igralnih avtomatov.

Slišali smo, da vas je zamikal tudi tržaški trg. Pred tedni ste se na tržaško občinsko upravo obrnili zaradi palače Carciotti. Kaj vas je pritegnilo na stavbi?

Palačo Carciotti sem si ogledal. Gre za čudovito zgradbo na elitni lokaciji. Nekaj najlepšega, kar se v Trstu lahko najde. Na povabilo sem šel pogledat za kakšen objekt gre. Želel sem si videti stavbo nasproti pošte ob parku, pa smo na povabilo občine pristali v palači Carciotti.

Kaj bi vi uredili v tem poslopju? Hotel, igralnico ali kaj drugega?

Iščem lokacijo za luksuzni trgovski center, ki bi servisiral Furlanijo, Ljubljano in Zagreb. Zanimalo me je, če bi bilo v njem možno narediti elitno trgovsko središče brandov tipa Harrods.

Na koncu pa ste opustili idejo za nakup palače. Zakaj?

Naložba bi bila prevelika. Za nakup bi porabili skoraj 15 milijonov, potem pa bi še dvakrat toliko rabili za prenovo poslopja.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo