Sobota, 16 januar 2021
Iskanje

Zaradi okužb zaprli COŠ Venturini

Nekaj učiteljev in vsaj štiri učenci so bili na brisu pozitivni, v karanteni pa je tudi en razred prvostopenjske srednje šole Gregorčič iz Doline

30. nov. 2020 | 14:29
Dark Theme

Virus se je prikradel tudi med šolske klopi celodnevne osnovne šole Frana Venturinija v Borštu oziroma Boljuncu. »Z današnjim dnem smo bili primorani zapreti obe poslopji, saj imamo tako šolnike kot učence, ki so bili pozitivni na bris. Dolinska občina je majhna, tako da je zdravstveno podjetje ocenilo, da je v danih okoliščinah najboljše zapreti obe šoli.« Ravnateljica Večstopenjske šole Josipa Pangerca – kamor sodi tudi COŠ Venturini – Lučka Križmančič je za Primorski dnevnik povedala, da so se prve okužbe pojavile prejšnji teden med šolniki. Pri prvih znakih bolezni je takoj startal običajen postopek.

Medtem ko so učenci 4. in 5. razreda, ki obiskujejo šolo v Borštu, testiranje opravili že v petek – po neuradnih informacijah so z virusom okuženi štirje učenci, so se njihovi mlajši »kolegi« iz 1., 2. in 3. razreda, ki šolo obiskujejo v Boljuncu, na bris odpravili šele danes zjutraj. Na ravnateljstvu so se vsekakor odločil, da bodo preventivno zaprli tudi boljunski del šole, kljub temu, da ne razpolagajo še z rezultati testiranj. »Otroci so doma v karanteni in za vse bomo organizirali pouk na daljavo.«

O okužbah pa poročajo tudi iz dolinske nižje srednje šole Simona Gregorčiča, kjer je v karanteni samo en razred in pouk za te dijake poteka na daljavo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se boste cepili proti covidu-19, ko bo to mogoče?

8. jan. 2021 | 8:00
Seveda
Ne, ker ne zaupam cepivu
Samo če bo obvezno
Mogoče
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo