Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Zaživel četrti Laboratorij bodočnosti

Združenje slovenskih športnih društev je pred današnjim dogodkom zabeležilo 235 prijav dijakov 3., 4. in 5. letnikov drugostopenjskih srednjih šol v Trstu

Trst |
30. okt. 2019 | 16:43
Dark Theme

Tržaški Kulturni dom je danes gostil tržaške dijake in dijakinje, ki so se mudili na četrtem Laboratoriju bodočnosti. Združenje slovenskih športnih društev je pred današnjim dogodkom zabeležilo 235 prijav dijakov 3., 4. in 5. letnikov drugostopenjskih srednjih šol v Trstu, goriške šole pa se niso odzvale na povabilo.

V foajeju je najprej potekala tržnica znanja in dobrih praks, kjer so si mladi lahko pobliže ogledali raznovrstne projekte. Veliko zanimanja so vzbudili izdelki dijakov DTZ Jožefa Stefana, ki so na ogled postavili Teslovo tuljavo, detektor gibanja, ki so ga poimenovali Star wars, binarne ure in napravico Genki, ki beleži podnebne in okoljske podatke in jih pošilja v podatkovno bazo. Predstavniki sežanskega inkubatorja so predstavljali projekt Mitski park, ki bo zaživel v okolici Rodika kot nesnovna kulturna dediščina, materializirana v krajini. Na ogled je bila še namizna igra Polar Explorers, snovalci start up projekta Fastcast pa so predstavili svojo zamisel za hitrejši kasting.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo