Ponedeljek, 14 junij 2021
Iskanje

Že 24 dni leži mrtev na ladji v hladilni celici

Trpka zgodba poveljnika ladje tržaške družbe Italia Marittima

7. may. 2021 | 11:00
Dark Theme

Svojci Angela Capurra, 62-letnega ladijskega poveljnika iz ligurijskega Recca, ki je 13. aprila na drugem koncu sveta v še nepojasnjenih okoliščinah umrl na krovu kontejnerske ladje Ital Libera tržaške družbe Italia Marittima, še nimajo miru, tako kot pokojnik sam.

Njegovo truplo že več kot tri tedne – točneje 24 dni – leži v hladilni celici omenjene ladje, skupaj z zamrznjenimi živili. Ladja je že dolgo zasidrana v morju pred indonezijsko prestolnico Džakarta, torej pred otokom Java. Tamkajšnje oblasti trupla še niso sprejele, tako da njegovih posmrtnih ostankov ni mogoče prepeljati z letalom v Italijo.

Capurro naj bi podlegel covidu-19, a nihče ni stopil na ladjo, da bi to domnevo potrdil. Po poročanju medijev sta se z novim koronavirusom okužila še dva člana posadke, ki pa naj bi se počutila razmeroma dobro. Njima naj bi indonezijske oblasti dovolile stopiti na kopno, v nekem hotelu bosta prestala obvezno izolacijo.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali soglašate s tistimi, ki trdijo, da bi morali imeti cepljeni proti covidu-19 vrsto ugodnosti, kot so, denimo, brezpogojna druženja, potovanja brez obveznega brisa, odprava zaščitnih mask?

7. jun. 2021 | 17:04
Da
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo