Nedelja, 29 november 2020
Iskanje

Živahno glasbeno obarvano poletje v Miljah

Predstavili niz Star(s) in Piazza, ki bo zaživel na miljskem Trgu Marconi od 5. julija do 4. avgusta

Milje |
29. jun. 2019 | 16:56
Dark Theme

Miljske pustne skupine in Občina Milje obljubljata dva meseca zabave in najrazličnejših prireditev. V najbolj vročih mesecih - kot so danes (v soboto) napovedali na predstavitvenem srečanju pod oboki miljske občinske palače - bodo postregli s programom za vse okuse.

Pod naslovom Muggia Estate se skrivajo tri različni programi. Najprej bodo od 5. julija do 4. avgusta na vrsti koncerti niza Star(s) in Piazza na Trgu Marconi. Med 9. in 15. avgustom bo na Trgu Caliterna napočil čas za norčije poletnega pusta. Poletno dogajanje pa bo na več prizoriščih med 23. in 25. avgustom sklenil praznik sodobnega cirkusa in uličnega gledališča Muja Buskers Festival. »Miljsko poletje pa se ne zaključuje tu. Omenjenim dogodkom gre dodati še vrsto športnih snidenj, med katerimi so nekateri čezmejnega značaja. Vsekakor sem ponosna, ker iz leta v leto rasemo in vsakič ponujamo čedalje bolj kakovostne prireditve. Težav ne manjka, zato je zadoščenje še posebno veliko,« je dejala županja Laura Marzi.

Trudijo se namreč, da bi ovrednotili bogastvo živahnega ozemlja z dolgo zgodovino in pomembno kulturno dediščino, je pojasnil občinski odbornik za mestno promocijo Stefano Decolle: »Uresničitvi ambicioznega programa smo skupno namenili 70.000 evrov, da bi krajanom in turistom zagotovili poletje v znamenju veselja in kulture. Posebno pozornost smo namenili tudi varnosti udeležencev oziroma obiskovalcev.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morali za praznike vsaj delno sprostiti ukrepe proti pandemiji?

27. nov. 2020 | 11:20
Da, absolutno
Da, toda nisem povsem prepričan/a
Ne
Absolutno ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo