Sreda, 27 maj 2020
Iskanje

Župan Dipiazza naposled prisluhnil tegobam Krasa

Roberto Dipiazza in odbornica Elisa Lodi na seji zahodnokraškega rajonskega sveta

Prosek |
18. apr. 2019 | 17:30
Dark Theme

Protestirali so, večkrat javno izrazili svojo stisko in se pritožili, ker je na Krasu težav nič koliko, tržaškega župana pa v bistvu ni nikoli na spregled. Naposled pa se je v sredo zvečer le udeležil seje zahodnokraškega rajonskega sveta na Proseku. Ali bolje, udeležila sta se je v dveh: Roberto Dipiazza in tržaška občinska odbornica za javna dela Elisa Lodi sta prisluhnila najbolj perečim težavam, ki pestijo območje.

Občinska odbornica Elisa Lodi je svetnike in krajane pozvala, naj bodo potrpežljivi. Nekateri projekti so namreč že stekli, drugi so v načrtu, vsega pa žal ne bo mogoče urediti ali vsaj ne takoj. Na podobno teorijo se je sprva oprl tudi župan Roberto Dipazza. Svojo »pripoved« je začinil z zanj značilnim pridihom lahkotnosti in bogato bero anekdot, vezanih na njegove različne županske mandate, delovno izkušnjo gospodarstvenika, pa tudi na domačo vas v Furlaniji. O cerkvici sv. Roka je na primer tako povedal: »Streha vam sicer trenutno ni všeč, ampak naposled naj bi se le izcimil zanimiv rezultat. Res, preureditev ni morda najboljša, ampak skušajmo si priti naproti.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo