Ponedeljek, 30 november 2020
Iskanje

Župan Dipiazza proti okrepitvi avtobusne povezave z Barkovljami

Po njegovih besedah Barkovlje ne potrebujejo dodatnega prometa

19. apr. 2019 | 8:33
Dark Theme

Okrepitev avtobusne povezave med mestom in Barkovljami tržaškemu županu Robertu Dipiazzi ni pogodu. Na včerajšnjem sestanku občinske komisije za promet je na veliko začudenje partnerjev skupnega projekta, ki predvideva 150.000 evrov za okrepitev avtobusne povezave z barkovljansko riviero, odstopil od dogovora, ki so ga neformalno sklenili Občina Trst, Dežela FJK in podjetje Trieste Trasporti. Kot razlog je navedel argument, da več avtobusov ne bi rešilo problemov, ki se v Barkovljah pojavljajo v poletnih mesecih. Vozniki avtomobilov bi zaradi dodatnih avtobusov samo še več stali v kolonah, je ocenil župan.

Po prvih napovedih naj bi članom komisije trije partnerji predstavili novosti, ki jih namerava prevoznik Trieste Trasporti ponuditi svojim uporabnikom. Prva od teh bi bila okrepitev javnega prevoza do Barkovelj, saj se v spomladanskih in poletnih mesecih potniki v avtobusih linij 6 in 36 gnetejo kot sardine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morali za praznike vsaj delno sprostiti ukrepe proti pandemiji?

27. nov. 2020 | 11:20
Da, absolutno
Da, toda nisem povsem prepričan/a
Ne
Absolutno ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo