Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Pil in povzročil nesrečo

30. jul. 2015 | 19:26
Dark Theme

Dva mlada karabinjerja, ki začasno službujeta v Ronkah, sta se poškodovala v prometni nesreči, do katere je prišlo v prejšnjih dneh; povzročitelj prometne nesreče, ki jima je izsilil prednost, je vozil pod vplivom alkohola.
Ob zaključku delovnega dne sta se karabinjerja odpravila s skuterjem na pico v lokal v Foljanu-Redipulji. Po večerji sta se s skuterjem nameravala vrniti v Ronke, vendar jima je izsilil prednost mladenič iz Foljana, ki je privozil iz stranske ulice. Mlada karabinjerja sta padla na tla in se poškodovala. Na kraj so prihiteli reševalci iz službe 118, takoj zatem še prometni policisti. Poškodovana karabinjerja so z rešilcem odpeljali v tržiško bolnišnico, kjer so jima nudili prvo pomoč. Zadobila sta več udarcev, eden izmed njiju si je poškodoval tudi gleženj. Okrevanje bo trajalo vsaj dvajset dni.
Prometni policisti so si ogledali prizorišče nesreče in ugotovili, da je vzrok nesreče v izsiljeni prednost. Mladeniču iz Foljana so odredili preizkus alkoholiziranosti in izkazalo se je, da je popil odločno preveč alkoholnih pijač. Stopnja alkohola v njegovi krvi je bila tako visoka, da so mu policisti takoj odvzeli vozniško dovoljenje in zasegli njegov avtomobil.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava