Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

»Tudi nas je strah«

24. avg. 2016 | 18:43
Dark Theme

Na tragične dogodke v izolski bolnišnici, kjer je 70-letni pacient ubil zdravilka, policista in ranil še enega policista, nato pa je pod streli - zaenkrat še ni znano ali policistovimi ali si je sodil sam - umrl še sam, so se odzvali tudi v šempetrski bolnišnici. Na vsa vidna mesta v ustanovi so izobesili okrožnico s pozivom pacientom in obiskovalcem, da pri obisku v bolnišnici spoštujejo pravila hišnega reda, predvsem urnik obiskov, nočnega miru in prostega gibanja obiskovalcev izven urgentnega centra in ambulantnega dela ter da so obiski izven urnika dovoljeni izključno z dovolilnico lečečega zdravnika.
»Dogodek nas je zelo pretresel. Zavedamo se, da se to lahko zgodi tudi pri nas,« je včeraj povedala direktorica Nataša Fikfak. V bolnišnici so imeli doslej varovanje objektov zagotovljeno z varnostnimi kamerami, najeti zunanji varnostniki družbe Varovanje pa so z rednimi urnimi obhodi varovali izključno zunanjost.
»Kar smo v zadnjih 24 urah od dogodka v Izoli lahko naredili, je, da smo preverili ali se res vsi držimo hišnega reda. Danes je izšla po bolnišnici okrožnica z jasnimi oznakami, kdaj so hišna vrata odprta za zunanje obiskovalce. Izven teh urnikov dovoljujemo obiskovanje, a z dovolilnico lečečega zdravnika. Doslej nobenemu ta možnost ni bila zavrnjena,« poudarja Fikfakova. Izjema je obdobje med 22. uro in 6. uro zjutraj, ko so bolnišnična vrata, razen v urgentni center, popolnoma zaprta. »Izjemni obiskovalci se oglasijo pri varnostniku v urgentnem centru, ki jim odpre vrata in dovoli do oddelka. Tam pa se javijo glavni sestri,« še pojasnjuje.
Kako naprej? »Strah nas je, seveda, tako za zaposlene kot za paciente in obiskovalce. Takoj smo začeli z iskanjem rešitev. Hitra rešitev bo v tem trenutku dodatno varovanje znotraj bolnišnice, z našimi zunanjimi sodelavci se o tem že dogovarjamo, dolgoročno pa se obetajo bolj zaprti oddelki,« napoveduje direktorica.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava