Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Za kubanske plesalce, ki so nastopili v Bovcu, 14.000 evrov kazni

20. avg. 2018 | 15:33
Dark Theme

28 kubanskim plesalcem, ki so v petek zvečer v okviru Festivala src nastopili na bovškem trgu, bo Slovenija ostala v slabem spominu. Zaradi pozabljenih dokumentov so jim policisti Policijske postaje Nova Gorica naložili skupno 14.000 evrov kazni.
Po kosilu so enega od plesalcev folklorne skupine Camagua ustavili policisti in zahtevali osebne dokumente. Plesalci so torbo z vsemi dokumenti pozabili čez mejo, v Čenti, kjer so bili nastanjeni.
Bovški župan Valter Mlekuž se je ponudil, da jih gre iskat, a so organizatorji festivala potne liste članov v Bovec dostavili v manj kot eni uri. A petih policistov to ni prepričalo, da bi spremenili postopek in jih obravnavali le z opominom, ampak so vsakemu posebej izdali plačilni nalog za 500 evrov.
Petkov incident je povzročil val ogorčenja na družbenih omrežjih - pravniki, nekdanji policisti, člani folklornih skupin, domačini in drugi so ponujali tako pravno kot finančno pomoč. Na facebooku se je pojavila pobuda za zbiranje denarja za plačilo kazni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava