Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Okusi ob meji z ugodnim vremenom

24. sep. 2018 | 11:08
Dark Theme

V drugi polovici tedna se bo anticiklon spet okrepil in bo zlasti v višjih slojih prehodno pritekal proti nam toplejši subtropski zrak. Otoplitev bo največja v gorah, nekoliko manjša pa v nižinah, kjer bo mestoma lahko nastal temperaturni obrat. Toda več dni, predvidoma do konca tedna, bo prevladovalo suho in povečini sončno vreme, prehodno pa bomo v četrtek in petek namerili tudi višje temperature. V četrtek in petek se bo živo srebro čez dan povzpelo do okrog 25 stopinj Celzija, mestoma na Goriškem lahko še za kakšno stopinjo Celzija višje.
V soboto in nedeljo bo mestoma nekaj zmerne oblačnosti, toda bo še prevladovalo suho in povečini sončno vreme. V soboto bomo čez dan namerili kakšno stopinjo Celzija manj, v nedeljo pa bo spet hladneje in bodo najvišje dnevne temperature do okrog 20 stopinj Celzija.
Noči bodo ves teden za ta čas kar mrzle, nekoliko toplejši bosta noč na petek in soboto. Tudi v drugi polovici tedna bo mestoma pihljala šibka burjica.
Okusi ob meji se bodo torej, kot kaže, rodili pod srečno zvezdo, saj bodo vremenske razmere, razen občasnih svežih večerov in noči, kar ugodne.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava