Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Po dveh »biksih« v enem mesecu začasno zaprli pivnico

8. nov. 2018 | 17:05
Dark Theme

Po samo enem mesecu obratovanja bodo morali komaj prenovljeni lokal zapreti za desetdnevno obdobje, ker je med minulim vikendom v njem prišlo do pretepa.
V prostorih nekdanje kavarne Sant'Ambrogio v središču Tržiča so 7. oktobra odprli pivnico River of Beer. V soboto, 27. oktobra, sta se v lokalu sprla dva moška, zaradi česar je bil potreben poseg policistov iz tržiškega komisariata, ki so poskrbeli za pomiritev strasti. Do novega izbruha nasilja je prišlo v nedeljo, 4. novembra, ko se je vnel prepir, v katerega se je vpletlo približno dvajset obiskovalcev lokala in h kateremu je botrovalo prekomerno uživanje alkohola. Dva izmed pretepačev sta se poškodovala, tako da sta potrebovala pomoč službe 118. Poleg zdravniškega osebja je bil v nedeljo potreben tudi poseg policistov, ki so preprečili, da bi imel dogodek še hujše posledice.
Po drugem prepiru v tako kratkem času je goriški kvestor Lorenzo Pillinini odredil desetdnevno zaprtje tržiške pivnice na podlagi 100. člena enotnega besedila zakona o javni varnosti. S kvesture pojasnjujejo, da se ukrep vključuje v niz preventivnih aktivnosti, v okviru katerih si prizadevajo za zagotavljanje varnosti in javnega reda v vsej goriški pokrajini.
»Zaradi zunanjih razlogov, na katere ne moremo vplivati, smo prisiljeni odpovedati dogodek, ki smo ga nameravali izpeljati v soboto, 10. novembra,« so na Facebook profilu pivnice zapisali njeni upravitelji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava