Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Nova rock z res kakovostno ponudbo

21. maj. 2014 | 17:52
Dark Theme

Avstrijski glasbeni festival Nova Rock sodi v zadnjih letih v sam vrh večjih evropskih glasbenih prireditev. Organizatorji praznujejo letos jubilejno deseto obletnico in so zato poskrbeli za res izreden glasbeni program.
Festival Nova Rock bo tudi tokrat potekal v kraju Nickelsdorf, 70 kilometrov jugo-vzhodno od Dunaja. Obiskovalcem bodo na voljo kamping lokacija, številna športna igrišča, kulturne prireditve in bogato založeni kioski, glavno vlogo pa bo seveda igrala glasba. Prvi dan festivala bo bolj metal obarvan, saj bodo nastopili bendi Slayer, Sepultura, Limp Bizkit, zaključek večera pa je posvečen legendam »agresivne« elektronske glasbe, Angležem The Prodigy.
Tudi v soboto bodo metalci uživali ob zvokih skupin Iron Maiden, Ghost in Anthrax, s švedskim bendom Mando Diao pa bodo prišli na dvoj račun tudi ljubitelji indie rocka. Pozno v noč bo nastopila še avstrijska zvezda, pevec in filmski igralec David Hasselhoff, ki je za to priložnost pripravil izbor uspešnic iz osemdesetih let.
Za zaključni večer so organizatorji poskrbeli za pravo glasbeno poslastico: nastopili bodo namreč angleški pionirji heavy metala in hard rocka, to je skupina Black Sabbath! Pred njo boste lahko prisluhnili tudi bolj poskočnim pank rok ritmom skupin Bad Religion in predvsem The Offspring, ki bo tokrat v celoti zaigrala album Smash, ki praznuje letos okrogli dvajseti rojstni dan. Nedeljsko popoldne bodo obogatili še nastopi bendov Megadeth, Soundgarden, Uncle Acid and the Deadbeats in veliko drugih.
Vstopnice za vse tri dni znašajo okrog 150€, več informacij pa dobite na festivalskih spletni strani www.novarock.at.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava