Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Letošnji zmagovalci

3. feb. 2017 | 18:46
Dark Theme

Komisija literarnega natečaja Mladika je letos obravnavala 69 prispevkov v prozi in 39 ciklusov pesmi, ki so v roku prispeli na natečaj. Po temeljiti razpravi in oceni dospelih prispevkov je podelila sledeče nagrade.
Prvo nagrado med proznimi prispevki prejme novela z naslovom Jaz. Ona. Ti?. Gre za vzporedni begunski zgodbi, ki prikazujeta tragiko pribežništva. V lepem pripovednem slogu pisateljica razvija v bralcu sočutje. Avtorica je Manka Kremenšek Križman iz Ljubljane. Drugo nagrado prejme novela Spletni cvik cvak, ki je prispela pod psevdonimom Cvikanje. Avtorica prikaže ljubezenski odnos, ki se razvija v virtualnem svetu. Njeno pisanje je posredovano s humorjem in igrivostjo. Avtorica je Marija Mercina iz Nove Gorice. Tretjo nagrado prejme novela Hanibal za vrati, ki je prispela pod psevdonimom Spominjanje. To je novela o staranju oblastnega očeta in o pomoči, ki mu jo nudijo odrasli otroci. Dogajanje je živahno in prikazano brez patosa. Avtorica je Renata Šribar iz Ljubljane.
V kategoriji Poezija prvo nagrado prejme cikel pesmi, ki je prispel pod psevdonimom Solsticij. Pesnica niza podobe iz preteklosti in jih podoživlja. Uporablja realistično govorico prepleteno s simboli. Avtorica je Marica Škorjanec iz Ljubljane. Drugo nagrado prejme cikel pesmi, ki je prispel pod psevdonimom Preproste pesmi. Pesmi označujejo zgoščeni pomeni in preprosto, vendar izbrano izrazje. Avtor je Danilo Muršec iz Lenarta v Slovenskih goricah.
Tretjo nagrado prejme ciklus pesmi s psevdonimom Patty. Avtorica v ciklusu, posvečenem hčerki, izraža moč družinskih spominov in poudarja pomen čustvene povezanosti. Avtorica je Bojana Danev iz Trsta.
Podelitev nagrad bo v ponedeljek, 13. februarja, v Peterlinovi dvorani v Trstu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava