Petek, 19 april 2024
Iskanje

V Kanalu se nocoj začenjajo Kogojevi dnevi

7. sep. 2018 | 10:18
Dark Theme

V Kanalu ob Soči se bo nocoj z otvoritveno slovesnostjo na Trgu Kontrada začel mednarodni festival sodobne glasbe Kogojevi dnevi 2018. Letošnja izdaja je posvečena Marjanu Gabrijelčiču, skladatelju in dolgoletnemu dekanu Akademije za glasbo, saj mineva 20 let od njegove smrti.
Na odprtju bo zbrane nagovoril mednarodno uveljavljen slovenski skladatelj Avgust Ipavec, uro zatem bo uvodni festivalski koncert izvedel Slovenski oktet. Že pred odprtjem pa bodo v Galeriji Rika Debenjaka odprli razstavo akademske slikarke Elde Piščanec.
Program Kogojevih dnevov je sestavljen na podlagi štiriletnega programa, ki ga je sestavil že januarja lani preminuli maestro Anton Nanut, ustanovitelj in umetniški direktor festivala. Pred kratkim pa so se poslovili tudi od dolgoletnega predsednika in zadnja leta častnega predsednika sveta Kogojevih dnevov Cirila Zlobca.
Letošnji festival prinaša deset koncertov, med njimi tudi v Trstu, Gorici in Bardu. V torek, 9. oktobra bo v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici nastopil Trobilni ansambel Slovenske filharmonije, v torek 14. oktobra se bo v Bardu predstavil Godalni kvartet Nova, v sredo 24. oktobra pa se bo festival sklenil v Kulturnem domu v Trstu s koncertom Komornega godalnega orkestra Akademije za glasbo.
V sklopu festivala se bodo med drugim 2. oktobra učenci Glasbene matice predstavili učencem osnovne šole iz Kanala.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava