Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Slovenski zdravnik v Trstu na udaru

26. maj. 2016 | 16:49
Dark Theme

Slovenski zdravnik Janez Zimmermann, ki se je pred časom preselil v Trst in tu odprl ambulanto, je v središču pozornosti po sredini oddaji Odmevi na TV Slovenija. Iz prispevka Evgenije Carl izhaja, da naj bi zdravnik nestrokovno operiral krčne žile svojih pacientov ter povzročal škodo do take mere, da so neki ženski zaradi posledic celo amputirali nogo.
Zasebni zdravnik že dvajset let množično operira krčne žile. Pri tem pod nož zvabi zdrave ljudi, ki jih zavaja, da jim bo pozdravil žilne zaklopke, je poročala TV Slovenija. Zimmermann po navedbah televizije operira v neprimernih prostorih in z rezi, ki iznakazijo tudi mlada dekleta. Bolnike naj bi novačil po domovih upokojencev, zdraviliščih, trgovinah s sanitetnim materialom, prepriča pa jih z zgodbo o dolgih javnih čakalnih vrstah in nujnostjo operacije. Če pacient operacije ne plača pravočasno, ga izsiljuje za denar in grozi. Kot je za TV Slovenija povedala ena izmed pacientk, je Zimmermannu za operacijo plačala 1600 evrov. Intervjuvani kirurgi v Sloveniji pa so njegove posege ostro kritizirali.
Slovensko ministrstvo za zdravje bo o ravnanju Janeza Zimmermanna, ki naj bi svojim pacientom nestrokovno operiral krčne žile, obvestilo italijanske oblasti, Zdravniška zbornica namerava ukrepati (zdravnik je pred leti dobil opomin).
Pogovorili smo se z Zimmermanovo ženo in sodelavko, ki zavrača vse očitke in trdi, da mu je zdravniška srenja v Sloveniji že od leta 1992, ko se je vrnil z diplomo berlinske univerze, vseskozi metala polena pod noge, ker je nasprotovala njegovim naprednim metodam, nazadnje pa naj bi šlo po njeni oceni za kampanjo proti pravici evropskih državljanov do zdravljenja v tujini. Z odvetnikom pripravljata tožbe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava