Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Poletje ima še kakšen adut

4. sep. 2018 | 11:39
Dark Theme

Že res, da se je vremenska slika ob vstopu v meteorološko jesen nekoliko spremenila, toda, kot kaže, ima poletje še kakšen adut. Nekaj več sončnega vremena ob višjih temperaturah bo, sicer prehodno, že v tem tednu, medtem ko naj bi se od ponedeljka prehodno, verjetno za krajše obdobje, vrnilo poletje.
Hladno višinsko jedro, ki je v preteklih dneh povečevalo nestanovitnost, je oslabelo in se je pomaknilo proti vzhodu. Prehodno se bo okrepil anticiklon, sicer razmeroma šibak, toda bo vseeno dovolj, da nam bo zagotovil nekaj bolj sončnih in toplejših dni. Od danes do vključno četrtka bo prevladovalo sončno vreme z občasno zmerno oblačnostjo. V popoldanskih urah bo nekaj več spremenljivosti in niso izključene posamezne krajevne nevihte, ki bodo manj verjetne ob morju.
Od petka se bo nekoliko povečal vpliv novega globljega hladnega višinskega jedra s središčem nad Britanskim otočjem. Od jugozahoda bo občasno pritekal bolj vlažen in svež zrak. Zlasti v petek in v soboto se bo tudi pri nas mestoma povečala spremenljivost in bo tudi nekaj nestanovitnosti. V petek in soboto bo delno jasno do spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo občasne krajevne padavine, možne bodo tudi posamezne plohe in nevihte. Vmes bodo lahko tudi obdobja z delno jasnim vremenom. Nekoliko bolj sveže bo.
V nedeljo kaže na izboljšanje s sončnim vremenom in prijetnimi poletnimi temperaturami.
Od ponedeljka se bo, kot kaže, okrepil subtropski anticiklon, ki bo zlasti v prvi polovici prihodnjega tedna segel tudi do naših krajev. Večji del prihodnjega tedna bo po zdajšnjih izgledih prevladovalo sončno in stanovitno vreme. Zlasti od ponedeljka do srede bomo beležili spet nekoliko višje temperature, medtem ko bo predvidoma od četrtka najtoplejši zrak zapuščal naše kraje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava