Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Petkov spodrsljaj ne bo usoden

12. sep. 2018 | 11:17
Dark Theme

V prihodnjih dneh bo subtropski anticiklon po pričakovanjih nekoliko popustil. Šlo bo za manjši in prehoden spodrsljaj, za katerim se bo anticiklon spet okrepil in nam še zagotavljal za ta čas toplo in povečini stanovitno in sončno vreme.
Zračni tlak bo od jutrišnjega dne začel popuščati. Preko srednjeevropskih držav se bo namreč pomikala vremenska fronta, ki bo v petek in soboto le delno vplivala na vreme pri nas. Ob pronicanju nekoliko hladnejšega zraka se bo povečala nestanovitnost, zato bo več spremenljivosti in mestoma bodo možne tudi občasne padavine, deloma plohe in nevihte. V nedeljo pa se bo vreme že izboljšalo.
Danes bo sončno in toplo, najvišje dnevne temperature bodo do okrog 31 ali 32 stopinj Celzija, kakšno stopinjo Celzija manj bomo namerili ob morju. Jutri bo čez dan že nekaj več oblačnosti, toda bo prevladovalo suho vreme. V petek in soboto pa bo delno jasno do spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Vmes bodo možna obdobja z delno jasnino ali spremenljivim vremenom. Zlasti ob morju bodo, kot kaže, padavine manj pogoste in bodo tudi daljša obdobja s suhim vremenom. Nekoliko hladneje bo.
V nedeljo bo sončno in spet topleje.
Anticiklon bo nato, rahlo oslabljen, vztrajal več dni. Večji del prihodnjega tedna bo prevladovalo povečini stanovitno in sončno vreme z le morebitno občasno krajevno spremenljivostjo. V popoldanskih urah se bo zlasti v goratem svetu povečala možnost za občasne krajevne plohe ali nevihte. Temperature bodo nekoliko nižje kot v zadnjih dneh, še vedno pa za ta čas visoke.
Kot kaže po zdajšnjih obetih, bo anticiklon vztrajal do začetka astronomske jeseni. V zadnji tretjini meseca, pa bo predvidoma postopno prišlo do spremembe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava