Petek, 26 april 2024
Iskanje

Brez vinjete in dokumentov prevažala 107 pasjih mladičev

18. sep. 2018 | 16:45
Dark Theme

Murskosoboški policisti so ustavili italijanska državljana, ki sta nezakonito prevažala pasje mladiče. Pri preverjanju tovornega vozila, na katerem sta bila 45-letni voznik in 50-letni sopotnik, so odkrili 107 pasjih mladičev, za katere so ugotovili, da ju moška prevažata nezakonito. Mladiče, od katerih je eden že poginil, so jima zasegli inšpektorji in jih premestili v zavetišče za živali. Tovorno vozilo so ustavili v petek dopoldne na avtocesti iz smeri Pinc proti Mariboru v bližini izvoza Gančani. Pri pregledu so ugotovili, da je brez vinjete, voznik pa tudi ni imel prometnega dovoljenja.
Policisti so iz zadnjega dela vozila zaslišali cviljenje, zato so voznika pozvali, naj odpre vrata tovornega prostora. V njem so bili nameščeni zabojniki, v njih pa kletke, v katerih je bilo brez hrane in vode 107 pasjih mladičev, za katere pa sta imela moška le 18 potnih listov.
Pse so zasegli, moškima pa so naložili 800 evrov globe. Po nestrokovni oceni policije bi s prodajo psov zaslužila okrog 60.000 evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava