Torek, 30 april 2024
Iskanje

Kje bo treba takoj plačati davek TASI

20. maj. 2014 | 12:22
Dark Theme

Novi in spremenjeni davki povzročajo vedno nekaj zmede, v Italiji pa se davčne novosti v zadnjih letih vrstijo kot na tekočem traku. Zdaj je na vrsti davek na nedeljene storitve TASI. Po podatkih združenja lastnikov nepremičnin Confedilizia je do tega ponedeljka sprejelo sklepe o enotnem davku IUC (IMU+TASI+TARI) in jih posredovalo ministrstvu za finance 1218 občin v Italiji, skoraj vsi (1076 občin) zadevajo količnike davka TASI. Najvišji možni količnik za prvo stanovanje je 3,3 promila, medtem ko je povprečni količnik pri davku IMU znašal 4 promile.
Občani občin s tega seznama, ki ga objavlja spletni Corriere della sera, bodo plačali prvi obrok davka najkasneje do 16. junija. V občinah, ki bodo zamudile rok 23. maja, pa bo plačilo prišlo na vrsto septembra, piše vsedržavni italijanski dnevnik.

V Furlaniji-Julijski krajini zamuja večina občinskih uprav. Na seznamu ministrstva za finance zaenkrat ni nobene občine iz tržaške pokrajine, iz goriške pokrajine pa so na spletni strani ministrstva občine Fara, Krmin, San Pier d’Isonzo, Škocjan in Zagraj. Z vzhodnega dela videmske pokrajine najdemo občine Naborjet-Ovčja vas, Tablja in San Giovanni al Natisone. Občani teh občin bodo plačali prvi obrok že junija, ostali pa zaenkrat še ne, čeprav rok za sprejetje in posredvoanje občinskih sklepov zapade v petek.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava