Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Reakcija in zmaga Krasa

23. nov. 2014 | 13:05
Dark Theme

Mezzocorona - Kras Repen 1:2 (0:0)
Strelca: v 65. Ranič in 89. Tawgui.
Kras: Budicin, Boškovič, Cvijanovič (od 55. Ranič), Božič, Slavec, S. Gulič (od 45. Tawgui), Žlogar, Spetič, Grujić, Maio (od 90. Petracci), Kneževič. Trener: B. Gulič.
Po odstavitvi trenerja Arčabe so nogometaši Krasa reagirali na pravi način. Z gostovanja na Tridentinskem so odnesli domov celoten izkupiček. Premagali so neposrednega tekmeca za obstanek v ligi Mezzocorono, ki se je izkazala za zelo trd oreh. Kras je tokrat igral s spremenjeno taktično postavitvijo: trenerja Bojan Gulič in Matej Bombač, ki začasno sedita na klopi Krasa, sta se odločila za 4-2-3-1. »Ekipa je delovala solidno. Na igrišču smo bili dobro postavljeni. Fantje so igrali dobro in dali vse od sebe. Zmaga je bila zaslužena, čeprav smo trpeli vse do zadnjega,« je dejal predsednik Krasa Goran Kocman. Kras je povedel v drugem polčasu s Sašo Raničem, ki se je vrnil po poškodbi in je v drugem delu zamenjal poškodovanega Cvijanoviča. Pravzaprav so se danes v Mezzocoroni poškodovali trije rdeče-beli nogometaši: poleg Cvijanoviča še Saša Gulič (zvin gležnja) in Rok Božič, ki je po dvoboju z nasprotnikovim napadalcem zaradi udarca izgubil zob, vseeno pa je ostal na igrišču do konca tekme. Gostitelji so uspeli izenačiti pte minut pred koncem tekme po prostem strelu. Nogometaši Krasa se niso prepustili malodušju in so nato znova povedli s Tawguiem. Po sedmih minutah sodnikovega dodatka je bilo trpljenja v Mezzocorni konec. Kras je znova zadihal.
Kdo pa bo novi Krasov trener, smo vprašali predsednika Kocmana? »V torek bo vse jasno. Potrpite še malo. Po taki predstavi bi skoraj potrdil Guliča in Bombača,« je dodal predsednik repenskega kluba.
Ostali izidi: Fontanafredda - Altovicentino 1:1, Belluno - Legnago 3:1, Arzignano - Sacilese 1:0, Mori - Union Ripa 0:2, Tamai - Montebelluna 4:0, Giorgione - Dro 3:0, Triestina - Union Pro 0:0, Padova - Clodiense v torek ob 20.30.
Vrstni red: Altovicentino 32, Padova 31, Belluno 29, Union Ripa 22, Sacilese 21, Montebelluna in Tamai 19, Clodiense 17, Arzignano 15, Fontanafredda in Legnago 14, Giorgione in Union Pro 13, Kras 11, Dro 10, Mori 6, Triestina 5, Mezzocorona 3.
Prihodnji krog: Kras - Giorgione.

OSTALI IZIDI EKIP NAŠIH DRUŠTEV - Promocijska liga: Valnatisone - Juventina 0:3 (osma zaporedna zmaga Juventine, zmagala pa sta tako vodilna Torviscosa kot drugouvrščeni San Luigi); 1. AL: Primorec - Terzo 4:1 (big-match Gradese - Sistiana se je končal 1:1); 2. AL: Primorje - Opicina 2:0, Audax - Zarja 2:5; 3. AL: Gaja - Malisana 1:1.
V elitni ligi je Cjarlins premagal Lumignacco s 3:2 in je skupaj z Ufm prvi na lestvici, tri točke prednosti pred Vesno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava