Petek, 26 april 2024
Iskanje

Zvezdnika Alessandro in Aleksander

1. sep. 2018 | 20:26
Dark Theme

Organizatorji sobotnega popoldanskega mednarodnega nogometnega spektakla v Biljah so v jutranjih urah priredili novogoriško predjed. V prostorih Perle so za navijače in ljubitelje nogometa organizirali pravi mimohod zvezdnikov, ki so se nato udarili na nogometni travnati zelenici. Številni navijači - več je bilo Italijanov kot Slovencev - so že ob 11.30 preplavili halo novogoriškega hotela in igralnice, kjer so bolj ali manj urejeno čakali na priložnost za avtogram, sliko ali sebek z nogometnimi legendami. Nagrado za zvezdnike, ki so bili najbolj na razpolago, si včeraj nedvomno zasluži trojica Frank De Boer, Bernardo Corradi in Robbie Keane, ki si je pred uradnim začetkom dogajanja privoščila kavo v tamkajšnji kavarni, omenjeni nekdanji nogometaši pa niso odklonili niti ene slike ali avtograma.

Bistveno več preglavic so organizatorjem in navijačem povzročili ostali zvezdniki. Absolutni rekorder je Alessandro Del Piero. Nekdanji Juventusov nogometaš, ki sodi med najbolj priljubljene osebnosti pri športnih navdušencih nasploh, saj se je v karieri izkazal tako z neizmerno nadarjenostjo na igrišču ter z brezhibnim obnašanjem izven travnatih zelenic, je včeraj doživel pravo obleganje navijačev.
Evropski, svetovni, klubski prvaki so torej bili v ospredju pozornosti, kljub številnim nogometnim legendam pa je izstopala še ena osebnost. Zvezdnik včerajšnjega srečanja v Perli je bil nedvomno Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, ki je s častnim pokroviteljstvom bistveno povečal imidž tradicionalnega dobrodelnega dogodka.
Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava