Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Odbojkarski derbi na osi Lakotišče, Števerjan, Štmaver

6. nov. 2018 | 17:50
Dark Theme

Slovenski derbi A2-lige: tako bi lahko preimenovali nedeljsko tekmo petega kroga med ekipo Mondovì in Alessanom. Nasproti so si namreč stali števerjanski odbojkar Jernej Terpin pri Mondoviju, pri Alessanu pa Sandi Persoglia iz Štmavra in Tržačan David Umek. Zmagal je Terpin (3:1), ki z Mondovijem kroji vrh lestvice A2-lige. Sicer pa se goriška Slovenca nista srečala na igrišču: ko je Terpin igral v prvih dveh nizih, je Persoglia sedel še na klopi, trener Lorizio ga je namreč vključil kasneje. David Umek, ki je v prejšnjih letih igral pri Slogi Tabor v B-ligi, pa ni stopil na igrišče: zanj je bila nedeljska tekma šele druga letos, saj v prvih treh krogih zaradi kasnejše registracije ni smel niti na klop.

Oba goriška odbojkarja tačas še lovita pravo formo. Jernej se privaja spet na tekmovalni ritem, Sandi pa na igranje na višji ravni. »Občutim, da dve sezoni nisem igral. Spet se moram privaditi na igro in obvladovati pritisk. Ravno v nedeljo sem pogorel,« je priznal Terpin. »Potrebujem še nekaj časa, da se privadim na novo ligo. Verjamem, da bom dobil prav kmalu še več priložnosti, da se izkažem. Že na zadnji tekmi proti Mondoviju sem nekaj točk igral v drugem in tretjem nizu, v četrtem pa sem vstopil na začetku niza in igral do konca,« je pojasnil 23-letni Sandi Persoglia iz Štmavra, nekdanji soigralec Jerneja Terpina pri Olympii.
Ekipi iz Alessana se je po končani kupoprodajni borzi pridružil še David Umek, slovenski odbojkar, sicer član Cosellija. Odbojkar iz Lakotišča je z izbiro doslej zelo zadovoljen. »Na prijateljskih tekmah in pripravljalnih turnirjih sem sicer že nastopal, zato verjamem, da me bo trener prej ali slej izkoristil. Smo mlada ekipa, zato imamo vsi enake možnosti nastopanja. Sem menjava korektorju Samuelu Onwuelu,« je povedal David.
Pogovore z Jernejem Terpinom, s Sandijem Persoglio in z Davidom Umkom lahko preberete v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava