Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Dragić prvi strelec in izgubil, Dončić zmagal

13. nov. 2018 | 10:18
Dark Theme

V noči na današnji dan (torek) sta bila na parketu oba slovenska košarkarja v ligi NBA. Goran Dragić je z Miamijem izgubil proti Philadelphii s 114:124, Ljubljančan je pri tem dosegel 22 točk, v statistko pa vpisal še pet podaj, tri skoke in dve ukradeni žogi ter bil tako najboljši strelec svojega moštva. Joel Embiid je za zmagovalce dosegel 35 točk in kar 18 skokov.
Dallas se je z Luko Dončićem v Chicagu veselil zmage s 103:98. Mladi slovenski košarkar je tekmo končal pri 11 točkah, šestih skokih in treh podajah. Ključno vlogo sta prevzela Harrison Barnes s 23 točkami in J.J.
Barrea s 14 točkami in po petimi skoki in podajami. »Včasih je njegov izkupiček slabši. Mlad je še in ne more prav na vsaki tekmi zaigrati na najvišji ravni. Takrat mu moramo pomagati,« je Dončića po tekmi vzel v bran Barea. Pri Chicagu je s 26 točkami, petimi skoki in podajami ter štirimi ukradenimi žogami izstopal Zach Lavine.
Dallas je vpisal še drugo zmago ter je s petimi zmagami in osmimi porazi na 13. mestu v razvrstitvi zahodne konference. Enak izkupiček zmag in porazov ima tudi Dragićev Miami, le da je floridska vročica s takšnim izkupičkom na desetem mestu na Vzhodu.
Nočno dogajanje je postreglo s porazom prvakov Golden State Warriors, ki so po podaljšku v gosteh izgubili proti Los Angeles Clippers s 121:116. Za zmagovalce je italijanski košarkar Danilo Gallinari prispeval 14 točk, 7 skokov in podajo. Ponoči je nastopil tudi San Antonio Spurs Marca Belinellija, ki je izgubil v gosteh proti Sacramento Kings s 104:99. Belinelli je dosegel tri točke in podajo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava