Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Ilka Štuhec druga na zadnjem smuku sezone v Saalbachu

Zmagala je Avstrijka Cornelia Hütter, ki je osvojila tudi mali kristalni globus za zmago v smukaškem seštevku, tretje mesto je pripadlo Italijanki Nicole Delago

23. mar. 2024 | 16:38
Dark Theme

Ilka Štuhec je osvojila drugo mesto na zadnjem ženskem smuku v sezoni 2023/24 svetovnega pokala v alpskem smučanju v Saalbach-Hinterglemmu v Avstriji. Zmagala je Avstrijka Cornelia Hütter, ki je osvojila tudi mali kristalni globus za zmago v smukaškem seštevku. Tretje mesto je pripadlo Italijanki Nicole Delago (+0,49).

Zaostanek Štuhec na drugem mestu je znašal zgolj 17 stotink sekunde. Mariborčanka je na svoji 220. tekmi osvojila karierne 22. stopničke v svetovnem pokalu, prve v tej sezoni.

Do finala vodilna smukačica Švicarka Lara Gut-Behrami je na zadnji ženski tekmi sezone četrti kristalni globus v sezoni zapravila za 28 točk. Zadnji smuk je končala brez točk na 17. mestu. Na finalu sezone točke podelijo zgolj najboljši petnajsterici.

Štuhec je z drugim mestom krepko popravila uvrstitev v končnem smukaškem seštevku. Sezono je končala kot osma smukačica sezone z 242 točkami. Pred sobotno tekmo je bila na 13. mestu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava