Petek, 17 maj 2024
Iskanje

»Le padec lahko zaustavi Pogačarja«

Ivo Doglia je prepričan, da bo slovenski kolesarski as na dirki po Italiji, ki se začenja danes, pometel s konkurenco

Prosek |
4. maj. 2024 | 9:03
Dark Theme

Z velikim kolesarskim poznavalcem in vodjo ekipe Eppinger Team Ivom Doglio smo se pogovorili o letošnji dirki po Italiji, ki se začenja danes.

Kakšen Giro lahko pričakujemo glede na to, da je Tadej Pogačar dejansko edini favorit za končno zmago?

Pogačar ima zmago praktično že v žepu, le padec ga lahko zaustavi. Na Giru ne bo imel prave konkurence tudi zato, ker lahko računa na najboljšo ekipo in zelo dobre pomočnike. Mogoče le Ineos Grenadiers ima dovolj dobro ekipo, njen kapetan Geraint Thomas pa je prestar, da bi lahko spravil v težave Pogačarja. Vsekakor menim, da bo slovenski as na italijanskih cestah dirkal z določeno rezervo, saj ima že v mislih dirko po Franciji. Trenutno je Pogačar najbrž edini kolesar, ki lahko osvoji dvojček Giro-Tour. Na letošnji dirki po Franciji namreč po vsej verjetnosti ne bo Jonasa Vingegaarda, Pogačarjev glavni konkurent bo torej Primož Roglič, ki bi mu zmago na Touru osebno zelo privoščil.

Nihče torej ne more ogroziti Pogačarjeve prevlade?

Najprej velja omeniti, da je vsaka tritedenska dirka zelo zahtevna preizkušnja. Čeprav je Pogačar edini favorit, mora vendarle odpeljati dirko do konca brez padcev. Tudi njega čaka nekaj trpljenja. Res pa je tudi, da je Pogačar z mentalnega vidika pravi fenomen. Ne dirka veliko, vsakič, ko starta, pa je na koncu prvi ali zelo blizu vrha, kot je letos že dokazal. Mogoče pa mu je nekoliko nerodno, da ga imajo vsi že za zmagovalca Gira. Tako se namreč omalovažuje njegovo moč in njegovo zelo verjetno zmago ter tudi njegove nasprotnike.

Celoten intervju v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava