Petek, 26 april 2024
Iskanje

V Planici brez druge serije, zmaga Avstrijcem, Slovenci drugi

Slovenska skakalna reprezentanca v postavi Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc je na ekipni tekmi svetovnega pokala na letalnici v Planici zasedla drugo mesto, potem ko je vodstvo tekmovanja zaradi vse močnejšega vetra odpovedala drugo serijo

23. mar. 2024 | 11:16
Dark Theme

Slovenska skakalna reprezentanca v postavi Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc je na ekipni tekmi svetovnega pokala na letalnici v Planici zasedla drugo mesto, potem ko je vodstvo tekmovanja zaradi vse močnejšega vetra odpovedala drugo serijo. Zmagali so Avstrijci. Tretje mesto je pripadlo Norveški.

V Planici se je po prvi seriji okrepil veter, zaradi česar je vodstvo tekmovanja dvakrat prestavilo začetek druge serije, nato pa jo dokončno odpovedalo.

Avstrijska četverica Daniel Tschofenig, Michael Hayböck, Stefan Kraft in Daniel Huber je po štirih skokih v prvi seriji zbrala 803,8 točke, kar je zadostovalo za zmago s prednostjo 10,5 točke pred Slovenijo.

Varovanci glavnega trenerja Roberta Hrgote so na drugem mestu pristali po sicer boljših nastopih, a je Timi Zajc v tretji skupini skakalcev grdo padel pri 242,5 m.

Ob tem si je po informacijah Smučarske zveze Slovenije nekoliko poškodoval ramo in občutil slabost, zaradi česar ga bodo po tekmi odpeljali v jeseniško bolnišnico na podrobne preglede.

Lovro Kos je v prvi seriji skočil 216,5 m, Domen Prevc pa v drugi 220 m. V tretji je Zajc nato padel, a je Slovenija vseeno po treh skokih vodila. Peter Prevc je nato skočil 223,5 m, a ga je ob koncu prehitel Huber, ki je postavil daljavo dneva z 244 m.

Z drugim mestom je Slovenija v pokalu narodov vseeno preskočila Nemčijo in je zdaj druga. Pred zadnjo tekmo ima 19 točk naskoka. Premočno vodijo Avstrijci.

V nedeljo bo na sporedu še zadnja posamična tekma, v kolikor bo to dovoljevalo vreme. Začela se bo ob 9.30, obeta pa se čustveno slovo od 31-letnega šampiona Petra Prevca, ki bo po zadnjem skoku smuči postavil v kot.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava