Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Ženski poleti v Vikersundu odpovedani

Skakalci bodo prvo tekmo imeli danes ob 16. uri, če bo vreme to dovoljevalo

16. mar. 2024 | 11:29
Dark Theme

Današnja tekma svetovnega pokala smučarskih skakalk na letalnici v norveškem Vikersundu je zaradi slabega vremena odpovedana, so sporočili organizatorji. Poleg dežja in snega je bil tudi veter premočan za varno izvedbe tekme.

Sprva je bil začetek prve serije prestavljen za pol ure, a se je vreme še poslabšalo. Med 17 skakalkami so bile na startni listi tudi tri Slovenke, vodilna v seštevku pokala Nika Prevc, Nika Križnar in Ema Klinec.

V nedeljo je predvidena še ena tekma skakalk, skakalci pa bodo prvo tekmo imeli danes ob 16. uri, če bo vreme to dovoljevalo.

Peter Prevc je bil najboljši v petkovih kvalifikacijah. S poletom 235,5 metra je prehitel najboljšega skakalca sezone Avstrijca Stefana Krafta. Poleg Petra Prevca, ki se je s kvalifikacijsko zmago prebil na tretje mesto norveške turneje, so se na tekmo uvrstili tudi preostali štirje slovenski letalci.

Timi Zajc je skočil 215,5 metra (13. mesto), Lovro Kos je jadral do 212,5 metra (17.), Anže Lanišek 210,5 m (19.) in Domen Prevc 206,5 metrov (23.).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava