Sreda, 03 april 2024
Iskanje

Prihodnje leto gradbišče na Korzu

20. mar. 2014 | 18:33
Dark Theme

Osrednja goriška prometnica se bo prihodnje leto spremenila v gradbišče. Tako napoveduje občinska uprava, ki je pred kratkim objavila razpis za izbiro načrtovalca, kateremu bodo zaupali dokončni in izvršilni načrt obnove Korza Italia. »Z obnovo glavne mestne ulice ter Trga Sant’Ilario in trga v Podturnu, ki sta vključena v projekt Pisus, bo postopek preobrazbe našega mesta zaključen,« pravi goriški župan in odbornik za javna dela Ettore Romoli, ki obnovo mestnega jedra uvršča med prioritete svoje uprave.
Rok za prijavo na razpis se izteče 7. aprila, naslednjega dne pa bo tehnična komisija začela pregledovati ponudbe prijavljenih podjetij. »Načrtovalca ne bomo izbrali le na podlagi ekonomsko najugodnejše ponudbe, ampak bomo upoštevali tudi izkušnje in kakovost. Pregledovanje in ocenjevanje ponudb bo zato trajalo približno en mesec,« pojasnjuje vodja občinskih tehničnih uradov Mauro Ussai, ki računa, da bo do priprave in odobritve izvršilnega načrta prišlo že konec poletja. »Nato bomo izpeljali dražbo za izbiro izvajalca, dela pa se bodo najverjetneje začela v prvih mesecih prihodnjega leta,« napovedujeta Romoli in Ussai, po katerih bo gradbišče zasedalo Korzo Italia vsaj eno leto.
Z denarjem, ki ga ima na razpolago, bo občinska uprava obnovila odsek Korza Italia med lekarno Orso bianco ter križiščem z ulicama Pitteri in Rossini, v okviru istega sklopa del pa bo obnovila tudi vzhodni stranski pas Korza vse do Spominskega parka. V središču predhodnega načrta, ki ga je že lani izdelala arhitektka Paola Rigonat Hugues, je ovrednotenje dveh stranskih pasov Korza Italia, medtem ko bo prometni režim ostal popolnoma nespremenjen. Po obnovi bo cesta tako kot zdaj asfaltirana in dvosmerna, ohranjena pa bodo tudi parkirna mesta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava