Torek, 02 april 2024
Iskanje

Fotomorgana 4

24. jun. 2014 | 17:04
Dark Theme

V galeriji za vizualno umetnost DoubleRoom v Trstu (Ulica Canova 9) bodo v četrtek, 26. junija, ob 19. uri odprli razstavo Fotomorgana 4, ki je posvečena sodobni slovenski fotografiji. Na razstavi predstavlja konceptualne fotografije šest mladih slovenskih umetnikov: Mirta Kokalj, Boštjan Pucelj, Jernej Skrt, Mladen Stropnik, Tanja Verlak in Špela Volčič. Na ogled bo dobre tri tedne (do 17. julija), od ponedeljka do četrtka, od 17. do 19. ure.
Koncept razstave je bil lani prvič zasnovan za Narodni dom v Trstu, po predstavitvah v Galeriji Meduza v Kopru ter v ljubljanskem Kinu Šiška pa se ponovno vrača v Trst s šestimi novimi avtorji, ki predstavljajo majhne serije fotografij, posnete v zadnjih letih. Gostoljubje je tokrat ponudila italijanska galerija sodobne umetnosti DoubleRoom. Tudi tokratno razstavo pa delno podpira Generalni konzulat Republike Slovenije v Trstu.
Vseh šest razstavljavcev spada v mlajšo generacijo slovenskih fotografov (najmlajši ima 30 let, najstarejši pa 36). Prihajajo iz različnih krajev Slovenije, večina je študirala v tujini in danes živi in ustvarja med Kanalom ob Soči, Novim mestom, Ptujem, Milanom, Benetkami, Londonom ...

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava