Ponedeljek, 01 april 2024
Iskanje

Insiel: 26 ljudi na cesti?

16. jan. 2015 | 19:35
Dark Theme

Deželna vlada Furlanije-Julijske krajine mora takoj ukrepati in preprečiti, da bo ostalo 26 uslužbencev deželne družbe Insiel v prihodnosti na cesti.
To je zahteva tržaških sindikatov Fiom-Cgil in Uilm-Uil, ki zahtevata tudi srečanje z deželno predsednico Deboro Serracchiani. Zaradi samovoljnih in enostranskih odločitev deželne vlade je bilo namreč pred petimi leti 28 zaposlenih v družbi Insiel premeščenih v novo družbo Insiel Mercato, danes pa so postali protagonisti neverjetne in absurdne zgodbe.
Katero koli odločitev sprejmejo, lahko ostanejo na cesti, sta povedala pokrajinska tajnika sindikatov Fiom-Cgil in Uilm-Uil Stefano Borini in Antonio Rodà včeraj na tiskovni konferenci, kjer so tudi opozorili, da se čas izteka. Družba Insiel je namreč ravnokar naslovila na 26 uslužbencev pismo z zahtevo, naj pojasnijo, čemu se niso prikazali na delovnem mestu. Za to imajo pet dni časa. Problem je v tem, da so zaposleni v podjetju Insiel Mercato, družba Insiel pa jih že tako namerava odsloviti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava