Torek, 23 april 2024
Iskanje

Začeli s prenovo barkovljanskega kopališča

3. mar. 2015 | 17:22
Dark Theme

Obalo v Barkovljah, ki je poleti zelo priljubljeno zbirališče kopalcev, so včeraj obiskali trije občinski možje. Župan Roberto Cosolini, občinski odbornik za javna dela Andrea Dapretto in občinsko odbornik za gospodarski razvoj Edi Kraus so si ogledali, v kakšnem stanju je »barkovljanska plaža«. Zagotovili so, da bodo do maja končana vsa dela, s katerimi bodo uredili območje, namenjeno kopalcem.
V prihodnjih dneh bodo pooblaščeni delavci začeli obnavljati tiste odseke mestnega kopališča, ki so najboj potrebni obnove. Na kopališču Topolini bodo popravili in uredili sanitarije, prhe in slačilnice. Zidove, ki so jih s svojimi grafiti popackali vandali, bodo prepleskali. Ograjo, ki omogoča invalidom lažji dostop do plaže, bodo utrdili.
Med drugim bodo uredili tudi plažo ob borovem gozdiču. Tu bodo poskrbeli za zelenico, ponovno bodo odprli sanitarije, omogočili pa bodo tudi dostop do morja, do katerega bo mogoče priti po stopnicah. Največja novost pa zadeva barsko ponudbo; tri bare, ki v spomladansko-poletnih mesecih obratujejo v borovem gozdičku, bodo polepšali, na kopališču Topolini pa bodo okrepili barsko ponudbo. Omejili bodo tudi prodajo potujočih trgovcev in poletne prireditve v Barkovljah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava