Torek, 23 april 2024
Iskanje

1. maj: osrednji shod ob 10.30

30. apr. 2011 | 16:41
Dark Theme

Prvomajskih pobud je kot običajno tudi letos na pretek.
Začnimo pri osrednjih nedeljskih prireditvah v organizaciji sindikatov CGIL, CISL in UIL. Tržaški sprevod bo v nedeljo, 1. maja, krenil okrog 9. ure s Trga sv. Jakoba, upokojenci se bodo četrt ure pozneje pridružili na Garibaldijevem trgu. Ob 10.30 bo običajno zborovanje na Velikem trgu. Spregovrili bodo Luciano Bordin (CISL), novinarka Poljanka Dolhar in pisatelj Pino Roveredo.
Miljski sprevod se bo začel ob 10. uri pri kavarni Verdi, sklepni shod bo ob 11.15 na Trgu Marconi. Kriško-nabrežinski sprevod se bo začel ob 9.45 v Križu, shod na nabrežinskem Trgu sv. Roka bo ob 11. uri.
Program prvomajskega praznika na dvorišču Prosvetnega doma na Opčinah je sledeč: ioske bodo odprli ob 14. uri, ob 16. uri bo nastopil orkester Movie's music band, uro kasneje je predviden koncert TPPZ P. Tomažič in zbora Kombinat, sledi ples s skupino Alter ego. Ljudski dom v Podlonjerju pa vabi na praznik, na katerem bodo jutri odprli kioske ob 13.
uri: ob 17. uri bo prvomajski pozdrav in ples s skupino Movie and Groove.
V Briščikih pa bo od 12.30 do nočnih ur praznik Drugemuzike in Radia Fragole: čakajo vas kioski, dj set in koncert številnih glasbenih skupin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava