Petek, 19 april 2024
Iskanje

Do nepremičnin s pomočjo spleta

1. okt. 2015 | 15:52
Dark Theme

Odslej se je preko spleta mogoče seznaniti s položajem več kot tisoč nepremičnin, ki so naprodaj na tržaškem trgu. Danes (1. oktobra) dopoldne so namreč aktivirali spletno stran immobilitrieste.it, ki predstavlja inovativni instrument na področju nakupa, prodaje in najemanja nepremičnin. Zanjo je dalo pobudo 52 tržaških nepremičninskih agencij oz. agentov, ki so se povezali v mrežo in sta jim priskočila na pomoč tržaška Trgovinska zbornica in njeno specializirano podjetje Aries, kot edini krajevni denarni zavod pa je z mrežo podpisala konvencijo Zadružna kraška banka.
Nov instrument so predstavili v veliki dvorani Trgovinske zbornice v Trstu. Pot, ki je privedla do oblikovanja mreže agentov in spletne strani, se je začela že januarja lani, cilj pa je sodelovanje med nepremičninskimi agenti za to, da postopki kupovanja, prodaje in najema na trgu nepremičnin postanejo hitrejši in preglednejši. Spletna stran immobilitrieste.it nudi obiskovalcu seznam 52 nepremičninskih agencij oz. agentov, članov mreže, ter nepremičnin na tržaškem trgu. Stranka, ki se bo obrnila na enega od včlanjenih agentov, bo že pri njem dobila popoln vpogled v seznam več kot tisoč razpoložljivih nepremičnin s poglavitnimi informacijami o ceni in stanju le-teh. Da bi imeli čim večjo možnost realne primerjave, bodo na voljo tudi podatki o že prodanih nepremičninah.
Projekt mreže agentov predstavlja tudi precedens za preostalo Italijo in odpira širše možnosti sodelovanja ne samo na krajevni, ampak tudi širši ravni, so prepričani pobudniki, za katere bo nov sistem pripomogel tudi do krepitve profesionalnosti pri operaterjih, saj v središču ne bo več nepremičnina, ampak stranka.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava