Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Kocijančič: Šel bom na volišče

8. jun. 2016 | 22:10
Dark Theme

Med desnico in levo sredino je treba ločevati. To je mnenje predsednika jamstvene komisije Stranke komunistične prenove Igorja Kocijančiča, ki poudarja, da se bo zato udeležil drugega kroga volitev za izbiro tržaškega župana, ki bo v nedeljo, 19. junija. Kocijančič je bil med drugim več let deženi svetnik in pokrajinski tajnik SKP od leta 2001 do leta 2009.
Izid prvega kroga je pokazal, da je mnogo Tržačanov izbralo desno sredino. Če izid ni bil dober za levosredinskega županskega kandidata Roberta Cosolinija, je bil to pekoč poraz za Združeno levico. Kaj bo zdaj z levico?
Da bo izid za nas slab in da bo zelo težko doseči izvolitev, sem pričakoval, kajti politika je v zadnjih dveh letih še bolj polarizirana kot v preteklosti. Zato soglašam z Iztokom Furlaničem, ko zatrjuje, da leve sredine ni več. Istočasno pa moram obžalovati dejstvo, da tako na državni - upam si trditi celo na evropski - kot na krajevni ravni levica ne izkoristi priložnosti, da bi zapolnila to vrzel oziroma prostor, ki se odpira tudi s tem, da je na primer Demokratska stranka ubrala pot zmernih politik. Namesto da bi skušala združevati, poenotiti in krepiti, dejansko vedno pade na tem izpitu, ki bi bil povod za močnejšo levico.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava