Sobota, 27 april 2024
Iskanje

»Manekenke« so se sprehodile v dober namen

25. maj. 2017 | 18:56
Dark Theme

V župnijski dvorani pri Sv. Jakobu je bilo pred dnevi pestro in zabavno. Tu je potekala že deseta izdaja modne revije Modelle x Caso (Manekenke po naključju), na kateri so modne trende ponosno in z nasmehom na obrazu predstavile običajne ženske. Te so se sprehodile v oblačilih iz spomladansko-poletne kolekcije, ki je na prodaj v trgovini Verh Haus, ki jo pri Sv. Jakobu že štiri desetletja upravlja Flavia Kvesto Verh.
Trgovka ne verjame le v to, da je treba ta mestni predel od časa do časa oživeti z različnimi dogodki, prepričana je tudi v to, da je danes potrebno pomagati drug drugemu. Zato si je zamislila dobrodelne modne revije, na katerih zbira prostovoljne prispevke. Na letošnjem modnem dogodku pri Sv. Jakobu je zbirala prispevke za združenje Goap, ki se bori proti nasilju nad ženskami. Ob tem pa hkrati poskrbela za veliko smeha in čiste stilske zabave.Župnijska dvorana in dvorišče pred njo so napolnile predvsem ženske gledalke, ki so s pametnimi telefoni fotografirale vsako manekenko posebej, tu in tam pa se je videl tudi kakšen moški gledalec. Nastopilo je 40 dam, ki so se kar trikrat preoblekle. Najstarejša manekenka je štela 87 pomladi, najmlajša pa 17, kot zanimivost pa povejmo, da sta se na modni brvi preizkusili tudi dekleti, ki sta pred tedni pogumno priskočili pomoč sovrstnici, ki je bila žrtev spolnega nasilja. V tem morju nasmejanih obrazov smo videli tudi tri Slovenke. Škedenjka Barbara, sicer učiteljica po poklicu, se je prvič udeležila te modne revije, za ta korak pa se je odločila zaradi zabave. Že drugič pa sta se na dobrodelni modni reviji predstavili Tanja in Nadia, ki sta se prav tako za dogodek odločili iz čiste zabave.
No, te ni manjkalo, saj so se priložnostne manekenke po vsakem uspešnem sprehodu po brvi, ki je bila opremljena s simpatično koreografijo - s potovalnimi kovčki -, glasno bodrile druga drugo. Kot da bi bile na športnem parketu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava