Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Delo ob učenju

27. maj. 2017 | 20:09
Dark Theme

V prostorih Naravoslovnega muzeja v Tominčevi ulici sta danes (27. maja) dopoldne odmevali slovenščina in srbščina. To v okviru brezplačnih vodenih ogledov, za katera so poskrbeli dijaki tretjega letnika smeri uporabnih znanosti Liceja Franceta Prešerna ob zaključku obdobja delovne prakse, ki so jo opravili ravno v Naravoslovnem muzeju.
Praksa je potekala v okviru projekta Delo ob učenju, s katerim na šoli izvajajo reformo višje srednje šole v tistem delu, ki predvideva t.i. izmenjavo šola-delo oz. to, da morajo dijaki tretjega, četrtega in petega letnika v treh letih opraviti 200 ur delovne prakse. Projekt so začeli izvajati v lanskem šolskem letu, tako da so bili letos v to vključeni dijaki tretjega in četrtega letnika. V okviru smeri uporabnih znanosti so dijaki tretjega letnika kot že rečeno opravili prakso v Naravoslovnem muzeju in tudi v akvariju, kjer so spoznali delovanje obeh ustanov, v Naravoslovnem muzeju pa so tudi urejali herbarije in katalogizirali nekatere publikacije. Sad 40-urne prakse so bili brezplačni vodeni ogledi: že 20. maja sta dva dijaka poskrbela za voden ogled akvarija v slovenščini, danes pa je bil na vrsti Naravoslovni muzej: najprej sta dijaka vodila ogled v srbščini, v nadaljevanju pa je pet njunih sošolcev poskrbelo za ogled v slovenskem jeziku.
Prakse v okviru projekta Delo ob učenju pa v tekočem šolskem letu 2016/2017 še ni konec, saj se bo nadaljevala tudi v poletnih mesecih in to v najrazličnejših stvarnostih, kot so zdravstveno podjetje, založba Mladika, razna podjetja, ustanove, športna društva idr., medtem ko je že v pripravi načrt za izvajanje projekta v prihodnjem šolskem letu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava