Nedelja, 28 april 2024
Iskanje

Pestri Openski poletni večeri

14. jul. 2018 | 18:08
Dark Theme

Petkov večer je na Opčinah bil kar se da pester, že enajsto leto zapored je namreč konzorcij Skupaj na Opčinah v sodelovanju s SKD Tabor in Združenjem za zaščito Opčin ter s podporo Zadružne kraške banke, Občine Trst in Dežele Furlanije - Julijske krajine priredil Openske poletne večere, ki so višek doživeli ravno včeraj (v petek).
Glavne ulice vaškega središča so bile zaprte za promet, obiskovalci openske prireditve so se tako lahko nemoteno sprehajali od lokala do lokala, od trgovine do trgovine, predvsem pa od prizorišča do prizorišča. Obiskovalci openskega vaškega praznika, ki se je sicer »rodil« kot noč razprodaj, a je sčasoma prerasel to definicijo in postal prava vaška »fešta«, so lahko odkrivali skrite kotičke vzhodnokraške vasi; to so počeli zlasti tisti, ki so se udeležili orientacijskega tekmovanja.
Sklepno dejanje Openskih poletnih večerov bo jutri (v nedeljo) ob 20. uri na št. 5 Ulice della Vena s koncertom pod veliko japonsko soforo, ko bosta Tiziano Bole in Giuliana Rados s kitaro, violino in petjem nastopila v spomin na Guida Cobza.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava