Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Smrt v Sesljanskem zalivu

1. avg. 2018 | 21:37
Dark Theme

Sproščen počitek na barki v Sesljanskem zalivu se je za 67-letnega Elsa Gerina v nekaj trenutkih spremenil v tragedijo. Po nevihti, ki se je popoldne razbesnela na tistem območju, ga je obšla slabost, kljub posegu čolna luške kapitanije iz Tržiča in pozneje rešilca zanj ni bilo več pomoči.
Elso Gerin se je podal danes s 56-letno ženo z barko v Sesljanski zaliv. Po pričevanju nekaterih očividcev je bila barka ustavljena nekaj desetin metrov pred naseljem Portopiccolo. Oddih na morju je potekal sproščeno, vse dokler se ni na tistem območju okrog 17. ure razbesnel nevihta. Vreme je presenetilo družinski par. Barka ni bila zasidrana, v nekaj trenutkih je bila na milost in nemilost ujme.
To je - tako karabinjerji - zbegalo moškega, zajela ga je panika, obšla ga je srčna slabost, po vsej verjetnosti infarkt. Sprožen je bil alarm, iz Tržiča je takoj odplul motorni čoln tamkajšnje luške kapitanije. Čim je priplul do barke, je osebje stabiliziralo barko in preneslo moškega in ženo na krov, kjer so člani posadke skušali pomagati moškemu s prvo pomočjo. Motorni čoln je odplul na vso moč v pristan Sesljanskega zaliva, medtem je posadka obvestila hitro pomoč.
Motorni čoln se je privezal ob prvi pomol v pristanu Sesljanskega zaliva, tam so člani posadke nadaljevali z oživljanjem moškega do prihoda rešilca, potem je to - med potjo v tržiško bolnišnico - nadaljevalo zdravstveno osebje.
Vse to prizadevanje pa je bilo zaman. Gerin je podlegel srčnemu napadu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava