Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Mednarodno obarvani miljski jazz festival

25. avg. 2018 | 10:44
Dark Theme

September ne bo pomenil zaključka pestrega poletnega dogajanja v Miljah. Na odrskih deskah gledališča Verdi bo v soboto, 1. septembra, in v nedeljo, 2. septembra ob 21. uri stopila v živo že tradicionalna glasbena prireditev Muggia Jazz Festival.
Led bo v soboto prebil znani ameriški saksofonist Scott Hamilton, ki od konca 70. let s svojim kvintetom navdušuje oboževalce jazza. Na odrskih deskah se jim bosta ob tej priložnosti pridružila Byron »Wookie« Landham, katerega pogosto opisujejo kot najboljšega bobnarja iz Filadelfije, in virtuozni pianist Massimo Faraò. Isti večer bo nastopil tudi tržaški Ragtime Jazz Band pod taktirko Gina Cancellija.
V nedeljo bodo navzoče zabavali razigrani Licaones, ki so med drugim razpoznavni po hudomušni ironiji. Eklektičen Mauro Ottolini se je tokrat odločil za vragolije s pozavno, s katero bo nagovarjal saksofonista Francesca Bearzattija. Domači pečat bo nedeljskemu snidenju pridal koncert priljubljenega swing terceta Les Babettes, ki bodo na oder stopile s člani skupine The 1000 Streets Orchestra. Častna gostja koncerta pa bo Miljčanka brazilskega rodu Daniela Pobega.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava