Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Železniška policija ima nov sedež

19. sep. 2018 | 16:15
Dark Theme

Danes dopoldne so na tržaški železniški postaji v salonu Piramida slavnostno predali namenu nov sedež železniške policije.
Slovesnost je uvedla deželna vodja Annamaria Santantonio, ki je po uradnih pozdravih poudarila pomen sodelovanja z javnimi upravami ter razvoj, ki ga je enota doživela v 111 letih delovanja. Poleg rednega izobraževanja je policija v zadnjih letih pridobila predvsem na tehnologiji, ki omogoča hitrejše in učinkovitejše posege: med temi sodijo nedvomno ugotavljanje geografskega položaja operativnih enot, video nadzor teritorija in optični bralnik na dlančnikih, ki v trenutku preveri podatke osumljenca. Najbolj pomemben pa je neposreden stik z državljani v okolju, ki se je v zadnjih letih zelo spremenilo: po mnenju vodje Santantonio postaje niso več zatočišče brezdomcev, ampak prava nakupovalna središča, kjer državljani redno zahajajo, ne le pred ali po potovanju.

Tržaška kvestorica Isabella Fusiello se je zahvalila policistkam in policistom za delo, ki ga redno opravljajo ter izpostavila problematiko ilegalnih priseljencev in sodelovanje z obmejno policijo.

Več v jutrišnji (četrtkovi) tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava