Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Dokončali prvi odsek nove kanalizacije v Križu

18. okt. 2018 | 17:46
Dark Theme

Skoraj en kilometer. Toliko meri prvi odsek nove kanalizacije, ki ga je po skoraj enoletnem delu pred nekaj tedni dokončalo podjetje AcegasApsAmga v Križu. Cevi kanalizacije so namestili v zgodovinskem jedru zahodnokraške vasi, pri cerkvi in v bližnjih ulicah, nanje bo priključenih kakih 30 gospodinjstev. Ponekod so delavci tudi zamenjali dotrajane cevi vodovodnega omrežja.
Nov kanalizacijski sistem bo povezan s čistilno napravo v Sesljanu, katere zmogljivost je bila pred kratkim povečana. Tu bodo odplake prečistili in nato prečiščeno vodo preko podvodne cevi spustili v morje kilometer 700 metrov od obale, da bi bil tako vpliv na okolje čim blažji.
Gradnja kanalizacije z razritimi in za promet zaprtimi ulicami je povzročila Križanom velike nevšečnosti. Teh pa ni še konec.
Stojan Sosič je v včerajšnjem odprtem pismu podjetju AcegasApsAmga opozoril na težave, ki jih imajo domačini s postopkom za priključitev gospodinjstva na novo kanalizacijo. Podjetje je odgovorilo s tiskovnim sporočilom, v katerem je pojasnilo »postopek za priključitev.«

Več v današnji (petkovi) tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava