Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Beneški gozdovi tudi v Talinu

Celovečerni film Zgodbe iz kostanjevih gozdov novogoriškega režiserja Gregorja Božiča in scenaristke ter producentke Marine Gumzi bodo zavrteli tudi v Estoniji

23. okt. 2019 | 10:15
Dark Theme

Film Zgodbe iz kostanjevih gozdov scenarista in režiserja Gregorja Božiča bodo 24. novembra zavrteli na 23. mednarodnem festivalu Tallinn Black Nights. Režiserjev prvenec je umeščen v obmejne beneške vasice v čas pred drugo svetovno vojno, ki je te kraje zaznamoval z revščino in dolgoletnim valom izseljevanja lokalnega prebivalstva. Skupaj s 15 filmi bo prikazan v tekmovalnem programu prvencev. Nekaj dni za tem bo na 50. izdaji mednarodnega indijskega festivala v Goi doživel še azijsko premiero.

Kot so sporočili s Slovenskega filmskega centra (SFC), je festival v Talinu zadnji pomembni evropski filmski festival v koledarskem letu, ki se je v zadnjih letih vzpostavil predvsem kot relevantna platforma za najzanimivejše nove filmske avtorske pisave.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov po svetovni premieri na mednarodnem festivalu v Torontu ter slovenski premieri na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer je bil film nagrajen z 11 vesnami, tudi za najboljši film, najboljšo režijo in najboljši film po izboru občinstva, tako nadaljujejo turnejo po mednarodnih filmskih festivalih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava