Ponedeljek, 11 november 2019
Iskanje

Beneški gozdovi tudi v Talinu

Celovečerni film Zgodbe iz kostanjevih gozdov novogoriškega režiserja Gregorja Božiča in scenaristke ter producentke Marine Gumzi bodo zavrteli tudi v Estoniji

23. okt. 2019 | 10:15
Dark Theme

Film Zgodbe iz kostanjevih gozdov scenarista in režiserja Gregorja Božiča bodo 24. novembra zavrteli na 23. mednarodnem festivalu Tallinn Black Nights. Režiserjev prvenec je umeščen v obmejne beneške vasice v čas pred drugo svetovno vojno, ki je te kraje zaznamoval z revščino in dolgoletnim valom izseljevanja lokalnega prebivalstva. Skupaj s 15 filmi bo prikazan v tekmovalnem programu prvencev. Nekaj dni za tem bo na 50. izdaji mednarodnega indijskega festivala v Goi doživel še azijsko premiero.

Kot so sporočili s Slovenskega filmskega centra (SFC), je festival v Talinu zadnji pomembni evropski filmski festival v koledarskem letu, ki se je v zadnjih letih vzpostavil predvsem kot relevantna platforma za najzanimivejše nove filmske avtorske pisave.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov po svetovni premieri na mednarodnem festivalu v Torontu ter slovenski premieri na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer je bil film nagrajen z 11 vesnami, tudi za najboljši film, najboljšo režijo in najboljši film po izboru občinstva, tako nadaljujejo turnejo po mednarodnih filmskih festivalih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo