Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Beneški gozdovi tudi v Talinu

Celovečerni film Zgodbe iz kostanjevih gozdov novogoriškega režiserja Gregorja Božiča in scenaristke ter producentke Marine Gumzi bodo zavrteli tudi v Estoniji

23. okt. 2019 | 10:15
Dark Theme

Film Zgodbe iz kostanjevih gozdov scenarista in režiserja Gregorja Božiča bodo 24. novembra zavrteli na 23. mednarodnem festivalu Tallinn Black Nights. Režiserjev prvenec je umeščen v obmejne beneške vasice v čas pred drugo svetovno vojno, ki je te kraje zaznamoval z revščino in dolgoletnim valom izseljevanja lokalnega prebivalstva. Skupaj s 15 filmi bo prikazan v tekmovalnem programu prvencev. Nekaj dni za tem bo na 50. izdaji mednarodnega indijskega festivala v Goi doživel še azijsko premiero.

Kot so sporočili s Slovenskega filmskega centra (SFC), je festival v Talinu zadnji pomembni evropski filmski festival v koledarskem letu, ki se je v zadnjih letih vzpostavil predvsem kot relevantna platforma za najzanimivejše nove filmske avtorske pisave.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov po svetovni premieri na mednarodnem festivalu v Torontu ter slovenski premieri na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer je bil film nagrajen z 11 vesnami, tudi za najboljši film, najboljšo režijo in najboljši film po izboru občinstva, tako nadaljujejo turnejo po mednarodnih filmskih festivalih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo